Home > Menu (page 8)

Menu

Israk Mikraj Ibrah Sepanjang Hayat

“Seekor semut berada di dalam poket tuannya yang kini berada di Malaysia. Tuannya itu kemudian menaiki kapal terbang ke Mesir dan pulang semula pada hari yang sama seusai tugasannya di sana. Setelah pulang,  semut itu bercerita kepada kawan-kawannya bahawa dia telah ke Mesir semalam  dan alhamdulillah telah selamat sampai di ...

Read More »

ZAFAM ’16: Mencungkil Bakat Ahli Yang Terpendam

ZAGAZIG, 9 APRIL 2016 – Program yang dinanti-nantikan mahasiswa-mahasiswi Zagazig telah berjaya dilangsungkan selama tiga hari bermula dari 7 hingga 9 April. ‘Zagazig Family Day 2016’ (ZAFAM ’16) telah diadakan di beberapa tempat sekitar Zagazig antaranya di Zagazig Malaysian Students Hall’ (ZMSH) sendiri, dan juga Stadium Sharkiyah. Pengarah program ini ...

Read More »

Pemangkuan Jawatan AJKT PCZ 2016/2017

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Alhamdulillah, segala puji bagi Allah di atas segala nikmat yang telah dicurahkan kepada seluruh hamba-Nya dalam meneruskan perjuangan suci kekasih agung, Baginda SAW sebagai hamba dan khalifah di bumi Mesir. Merujuk kepada perlembagaan PERUBATAN, bab ke-4 fasal 28, di bawah item ...

Read More »

Kenyataan Rasmi: Penetapan Portfolio AJKT PCZ dan Penasihat Sesi 2016/2017

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Alhamdulillah, segala puji ke hadrat ilahi dengan limpah rahmatNya dan kurniaNya dapat pada hari ini kita menikmati segala kenikmatan yang tidak terhitung bilangannya. Selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W, insan mulia yang telah membawa manusia mengenal Ilahi ...

Read More »

Kenyataan Rasmi : Gesaan Membayar Yuran Pengajian

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته   Segala puji kita panjatkan ke hadrat Ilahi atas nikmat dan peluang yang di berikan kepada kita sehingga hari ini kita masih bernafas dan setia menggalas amanah sebagai seorang mahasiswa sains kesihatan. Tidak lupa selawat dan salam ke atas kekasih hati ...

Read More »

Kenyataan Rasmi : Penukaran Pengarah baru JPC Cawangan Zagazig 2015

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang Segala puji bagi Allah S.W.T kerana masih memberi kita kesempatan waktu untuk sentiasa istiqamah dalam melakukan amal soleh. Berkenaan dengan Pengarah JPC 2015 iaitu saudara Marwan bin Muhammad yang terpaksa pulang ke ...

Read More »

Kenyataan Rasmi : Pemangkuan AJKT PCZ 2015/2016 Fasa 3

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Alhamdulillah, segala puji bagi Allah S.W.T kerana dengan izinNya kita masih diberi peluang untuk bernafas di atas muka bumi ini dan terus diberi kesempatan dalam melaksanakan amal soleh sebanyak mungkin demi merasai kemanisan iman dalam kehidupan di dunia ini. Selawat dan ...

Read More »

Kenapa pentingnya jaga “IKHTILAT” ?

“ Takkan la aku ni lelaki nak duduk bersembang-sembang dengan perempuan tu pun tak boleh? Bukannya aku ada perasaan pun dengan dia, kitorang kan satu kelas, dah kawan lebih 3 tahun dah pon, takkan itu pon ikhtilat..” “ Kitorang nak belajar sama-sama je pun, takkan itu pun dikira ikhtilat?” Dialog ...

Read More »